VÄXEL: 040-49 16 10

ÖPPETTIDER: MÅN-TORS 08.15-16.30, FRE 08.15-16.00, LUNCHSTÄNGT 12.00-13.00

Är din arbetsplats optimal för alla dina medarbetare?

För att undvika arbetsskador, sjukskrivningar och psykisk ohälsa är det viktigt att arbetsplatsen är anpassad för verksamheten. Ta hjälp av Öresundshälsan för en analys av ditt företag.

Ergonomi betyder kunskap om arbete och handlar om samspelet mellan människan och den fysiska, psykiska och sociala arbetsmiljön. Med andra ord ska arbetsplatsen vara så skonsam som möjligt för kroppen, för det arbete som ska utföras.

Öresundshälsans fysioterapeuter och ergonomer hjälper till att kartlägga ditt företags arbetsplats utifrån den ergonomiska arbetsmiljön och kan föreslå eventuella förbättringar. En kartläggning kan vara aktuell t.ex. om personalen upplever återkommande arbetsrelaterade besvär. Med en ergonomiskt riktig arbetsmiljö får du friskare medarbetare och färre kostbara sjukdagar.

Vid en arbetsplatskartläggning tittar vi på:

  • klimat
  • ljus
  • ljud
  • arbetsställning
  • arbetshöjd
  • kroppshållning.

För bokning och mer information, se nedan.

Ergonomisk riskbedömning

Öresundshälsan kan även bistå med ergonomiska riskbedömningar enligt AFS 2012:2 och 2001:01 samt komma med på förslag på åtgärder. Vid en riskbedömning undersöker vi om arbetsuppgifter kan vara hälsofarliga eller onödigt tröttande för individen. Vi bedömer även risk för belastningsskador utifrån:

  • duration (hur länge)
  • frekvens (hur ofta)
  • intensitet (hur mycket).

Medicinska kontroller och screening

Har du verksamhet där personal hanterar vibrerande verktyg eller har arbeten som belastar nacke, armar och händer, har du som arbetsgivare en skyldighet att erbjuda screening och MEBA (medicinsk kontroll vid ergonomiskt belastande arbeten).

På Öresundshälsan hjälper vi dig med såväl screening som MEBA. För bokning och mer information, se nedan.

Läs mer om screening

Läs även om våra utbildningar och kurser som främjar hälsa.

Bokning och information

Under Mina sidor kan du läsa mer våra tjänster inom ergonomi samt boka arbetsplatskartläggning, ergonomisk riskbedömning, MEBA, screening m.m.

Har du ytterligare frågor, kontakta din företagssköterska eller ring vår reception på 040-49 16 10.

Teckna Öresundshälsans Företagsavtal

Med vårt företagsavtal får ditt företag tillgång till både friskvård och lättillgänglig sjukvård. Ni som företag får en egen tillägnad företagssköterska.

Låt oss berätta mer om vårt förmånliga företagsavtal! Anmäl ditt intresse, så kontaktar vi dig

Öresundshälsan

Vill du veta mer om vårt företagsavtal?