VÄXEL: 040-49 16 10

ÖPPETTIDER: MÅN-TORS 08.15-16.30, FRE 08.15-16.00, LUNCHSTÄNGT 12.00-13.00

Screening för personal som hanterar vibrerande verktyg

Under det senaste året har vi på Öresundshälsan uppmärksammat att allt fler anställda inom produktion/hantverk använder vibrerande handverktyg i sitt arbete. Vid ett seminarium kring ämnet bekräftar Arbets- och Miljömedicin i Lund att problemen och oron för vibrationsskador ökar.

Förekommer det vibrerande verktyg i din verksamhet, kan du i samband med hälsokontrollen beställa en screening, en vibrationsundersökning, av den personal som kommer i kontakt med vibrerande verktyg. Vibrationsundersökningen utförs av sjuksköterska och har till syfte att kunna följa en förändring av personalen över tid samt att förebygga arbetsskada.

Arbetsgivarens ansvar

I Arbetsmiljöverkets föreskrift AFS 2005:15 Vibrationer fastställs arbetsgivarens ansvar att genomföra en inventering och riskbedömning, samt mediciniska kontroller av sin personal där vibrationer överstiger insattsvärdet. Se AFS 2005:15 Vibrationer

Undvik skador – boka en riskinventering!

En riskinventering utförs av vår arbetsmiljöingenjör. Inventeringen ligger till grund för en dokumenterad riskbedömning. Varje arbetstagare som arbetar med vibrerande verktyg som överstiger insatsvärdet, skall regelbundet genomgå en undersökning av kraft och känsel i händer och fingrar av medicinskt utbildad personal.

Öresundshälsan kan hjälpa er med såväl en inventering och riskbedömning som eventuella medicinska kontroller av era medarbetare.

Bokning och information

För bokning och mer information om screening och riskinventering, kontakta din företagssköterska eller ring oss på 040-49 16 10. Vill du boka tjänsten direkt kan du göra det på Mina sidor.

Teckna Öresundshälsans Företagsavtal

Med vårt företagsavtal får ditt företag tillgång till både friskvård och lättillgänglig sjukvård. Ni som företag får en egen tillägnad företagssköterska.

Låt oss berätta mer om vårt förmånliga företagsavtal! Anmäl ditt intresse, så kontaktar vi dig

Öresundshälsan

Vill du veta mer om vårt företagsavtal?