LIVSSTILSANALYS – FIRSTBEAT

FirstBeat– En livsstilsanalys som hjälper till att hitta balansen mellan arbete, fritid, vila och att konrollera stress

Grundar sig på 20 år av forskning och erfarenhet kring hjärtfrekvens och hjärtfrekvensvariabilliteten och som omvandlar hjärtslagsdata till personlig feedback. Över 2000 specialister använder Firstbeat, såsom företagshälsovård och direkta hälsoprogram med organisationer, hälsocoaching, rehabilitering och forskning. Livsstilsanalysen ger en omfattande bild av välbefinnande i samband med arbete, fritid och vila. Den synliggör stress, motion och sömn på ett nytt kraftfullt sätt.

Analysen hjälper till med: 

  • Att kontrollera stress genom att identifiera faktorer som orsakar stress samt identifiera varningssignaler i tid och därmed
  • Att undvika utbrändhet och utmattning.
  • Att öka återhämtningen med bättre återhämtning för mer energi och bättre fokus samt ta del av sömnkvalitéten och påvisa om mängden sömn är tillräcklig.
  • Att motionera rätt genom att påvisa motionens hälsa- och konditionsfördelar och hjälpa till att hitta den optimala motionsnivån. 

Hur det går till:

Man får hem ett paket med instruktioner och mätinstrument samt får fylla i en enkät med både personliga uppgifter och mätuppgifter. Hjärtslagsmätning med tre dagars mätningar av arbete fritid och vila. Mätningen genomförs genom att elektroder fäst på kroppen vid nyckelben och bröstkorg. Man startar på morgonen dag 1 och avslutar på kvällen dag 3. Under tiden skriver man en dagbok där man fyller i sina aktiviteter. Därefter skickar man tillbaka mätinstrumenten. Data analyseras som blir en personlig rapport och man får feedback från en specialist med råd för att förbättra hälsan och hantera stress.

Livsstilsanalys görs i samarbete med FIRSTBEAT

 

DELA DIREKT TILL SOCIALA MEDIER

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

KOM IGÅNG MED FRAMTIDENS FÖRETAGSHÄLSOVÅRD

Vi erbjuder framtidens företagshälsa. Ett komplett koncept för hälsa-, arbetsmiljö- och sjukvård där vi tillsammans med er skapar en sund arbetsplats med välmående medarbetare.

Öresundshälsan  är en registrerad vårdgivare som står under inspektionen för vård och omsorgs (IVO) tillsyn. 

ÖPPETTIDER

Dagen innan: Julafton, Nyårsafton, Midsommarafton – håller verksamheten öppet till kl. 12.00

KONTAKT

VI ANVÄNDER COOKIES

Genom att använda vår webbsida godkänner du att vi använder oss av cookies. Läs mer