RISKINVENTERING – PRODUKTION ELLER HANTVERK (VIBRATIONER)

Riskinventering för arbetsplatser som handhar vibrerande verktyg

Under det senaste året har vi på Öresundshälsan Företagshälsa uppmärksammat att allt fler anställda inom produktion/hantverk använder vibrerande handverktyg i sitt arbete. Vid ett seminarium kring ämnet bekräftar Arbets- och Miljömedicin i Lund att problemen och oron för vibrationsskador ökar.

 

Arbetsgivarens ansvar

I Arbetsmiljöverkets föreskrift AFS 2005:15 Vibrationer fastställs arbetsgivarens ansvar att genomföra en inventering och riskbedömning, samt medicinska kontroller av sin personal där vibrationer överstiger insattsvärdet.

Se AFS 2005:15 Vibrationer

Undvik skador – boka en riskinventering

En riskinventering utförs av vår arbetsmiljöingenjör. Inventeringen ligger till grund för en dokumenterad riskbedömning. Varje arbetstagare som arbetar med vibrerande verktyg som överstiger insatsvärdet, skall regelbundet genomgå en undersökning av kraft och känsel i händer och fingrar av medicinskt utbildad personal.

Öresundshälsan Företagshälsa kan hjälpa er med såväl en inventering och riskbedömning som eventuella medicinska kontroller av era medarbetare.

DELA DIREKT TILL SOCIALA MEDIER

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

KOM IGÅNG MED FRAMTIDENS FÖRETAGSHÄLSOVÅRD

Vi erbjuder framtidens företagshälsa. Ett komplett koncept för hälsa-, arbetsmiljö- och sjukvård där vi tillsammans med er skapar en sund arbetsplats med välmående medarbetare.

Öresundshälsan  är en registrerad vårdgivare som står under inspektionen för vård och omsorgs (IVO) tillsyn. 

ÖPPETTIDER

Dagen innan: Julafton, Nyårsafton, Midsommarafton – håller verksamheten öppet till kl. 12.00

KONTAKT

VI ANVÄNDER COOKIES

Genom att använda vår webbsida godkänner du att vi använder oss av cookies. Läs mer